Veiligheid

Oplossing met documentmanagement: Veilligheid

Veiligheid van documentmanagement binnen printers en kopieermachines moet hogere prioriteit krijgen

Meestal zijn computers doelwit voor hackers, maar ook printers en kopieermachines worden gehackt. Vaak denkt u bij het woord ‘hacken’ aan een crimineel die één of meerdere computers binnendringt. Maar u zult verbaasd zijn hoe vaak het voorkomt dat printers en kopieermachines worden gehackt. Wat is de reden dat iemand een printer of kopieermachine wilt hacken? Wat is het ergste wat ze kunnen doen, willekeurige pagina's afdrukken? In werkelijkheid kunnen ze veel meer.

Hackers kunnen veel meer dan alleen de printer overnemen en documenten uitprinten. Hackers proberen de controle over apparaten te krijgen, dit realiseert niet iedereen. Dit gebeurt vaak op afstand via een netwerk. Hackers gaan vaak op zoek naar het apparaat met het laagste beveilingsniveau, omdat dit het zwakste punt is in het netwerk. Printers hebben een harde schijf en dat is hetgeen wat kan worden gekraakt. Het is niet langer nodig om een kluis in te gaan om waardevolle informatie te verzamelen, dit kan worden buit gemaakt via de harde schijf!

Vaak kunnen printers snel en gemakkelijk worden gehackt, omdat over het algemeen deze minder goed beveiligd zijn dan computers en laptops. Bedrijven maken vaak de fout om hun computers zo goed mogelijk te beveiligen, zonder na te denken over de veiligheid van hun printers. Ten eerste kan het hacken van een printer cybercriminelen toegang geven tot belangrijke gegevens die zijn opgeslagen op een computer. Hackers kunnen ook ransomware-aanvallen uitvoeren met gestolen gegevens, waardoor ze hele bedrijven kunnen 'gijzelen'

Veiligheid
Veiligheid

Documentmanagent beveiligen

De veiligheid van kopieermachines en printers moeten meer in acht worden genomen wanneer bedrijven de printstructuur opstellen. Hierbij is het belangrijk niet altijd voor de eenvoudige weg te gaan, met bijvoorbeeld Wifi of Bluetooth. Bij deze openbare print structuren ‘zweeft’ de informatie en zijn dus minder veilig en makkelijker te hacken.

EenGroep focust zich op veiligheid. Naast advies van experts met ervaring in het beveiligen van printstructuren, worden de machines van EenGroep ook uitgerust met beveiligde harde schijven met incripties. 

Bent u benieuwd hoe veilig uw printstructuur is, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze documentmanagement oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact op en wij bespreken de mogelijkheden!

Wij kunnen niet wachten ú ook te helpen!