Advocatuur

Documentmanagement oplossingen voor advocatuur

Importantie van informatiebeveiliging bij advocatuur


Documentbeveiliging is van het grootste belang voor een advocatenkantoor en de cliënten. De harde schijven van printers en kopieermachines kunnen gehackt worden.  Het niet hebben van een veilig document management systeem is een privacy risico voor een advocatenkantoor en een risico waar u uw cliënten of uw bedrijf nooit aan mag blootstellen.

Advocaatkantoren zullen bij het opstellen van de printstructuur meer de veiligheid van printers en kopieermachines in acht moeten nemen, om belangrijke informatie niet bloot te stellen voor hackers. Hierbij is het belangrijk niet altijd voor de eenvoudige weg te gaan, zijnde Wifi, of Bluetooth. Bij deze openbare print structuren ‘zweeft’ de informatie en zijn dus minder veilig en makkelijker te hacken. De documentmanagment oplossingen van EenGroep focussen zich op veiligheid. Naast advies van experts met ervaring in het beveiligen van printstructuren, worden de machines van EenGroep ook uitgerust met beveiligde harde schijven met inscripties.

Advocatuur
Advocatuur

Documentmanagement voor digitalisering

Advocaatkantoren gebruiken veel papier en maken vaak nog gebruik van een zogeheten ‘paper desk’ Het digitaliseren van de hele geschiedenis van het kantoor van papieren bestanden en kan een overweldigende taak zijn, vooral als het kantoor al een tijdje actief is. In plaats daarvan moet de nadruk liggen op het verminderen van de hoeveelheid fysieke informatie en het digitaliseren van oudere documentatie alleen wanneer deze wordt 'aangeraakt' in het kader van de normale bedrijfsuitoefening.

Hoewel het voor advocatenkantoren moeilijk is om een echt papierloos kantoor te bereiken, kunnen ze met een goed document management en passende printers en kopieermachines, veel minder papier gebruiken door gebruik te maken van de beschikbare technologie om papieren documenten om te zetten in elektronische bestanden. Hierom zijn de machines van ZoSnelPrinten uitgerust met software die onze klanten in staat stelt om bestanden doorzoekbaar te maken met PDF’s. Het is een technologie die tekst herkent in een digitale afbeeldingen of document. De software kan worden gebruikt om een fysiek papieren document of een afbeelding om te zetten in een toegankelijke elektronische versie met tekst.

Dit betekent dat als een document wordt gescand, deze leesbaar wordt gemaakt en wordt geadministreerd. Hiermee wordt het voor onze klanten minder nodig om grote bedragen te investeren in automatisering. In de geleverde machines van EenGroep is deze administratie namelijk direct ingebouwd. Als naar mate van tijd alle documenten die worden ‘aangeraakt’ automatisch ingescand en geadministreerd worden, digitaliseert uw bedrijf beetje bij beetje.

Wij kunnen niet wachten ú ook te helpen!